Welke innovaties staan op onze Agriflanders stand?

Wat te verwachten op de MS Schippers Agriflanders Stand 1372, hal 1

Agriflanders, de grootste Vlaamse land- en tuinbouwbeurs, vindt plaats van 10 tot 13 januari in Gent. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze stand (Hal 1, stand 1372) voor een uitgebreide demonstratie van onze innovaties op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn voor de varkens-, rundvee en pluimveehouderij. Bij deze geven wij u alvast een voorproefje van wat u te wachten staat.

MS Korund (Rundvee)
Winnaar van de Gouden Animal Welfare Award en Zilveren innovatie Award op Eurotier 2018

Dit is een innovatieve totaalaanpak waarbij het klauwmodel preventief wordt geregistreerd en geanalyseerd, zodat de klauw verantwoordelijke op het juiste moment de juiste klauw kan verzorgen. Het geautomatiseerde systeem zorgt voor een preventieve, in plaats van curatieve  klauwverzorging. Volgens Professor Dr. Andrea Fiedler verkeren veel melkveehouders nu in de overtuiging dat ze koeien één of twee keer per jaar preventief bekappen. In de praktijk blijkt echter dat in meer dan 60% van de gevallen toch een curatieve behandeling nodig is. De koe ondervindt dan ook klauwproblemen.

MS Korund zorgt voor een automatische selectie van koeien die bekapt moeten worden, door koeien na het melken door de Hoof Scan te laten lopen. De koe wordt op basis van Animal-ID herkent, zodat het gekoppeld kan worden aan het managementsysteem van de veehouder. Er worden ultrasone foto’s gemaakt van het klauwmodel en het gewicht wordt vastgelegd. De systeemsoftware bepaalt op basis van deze gegevens of er significante afwijkingen zijn, waardoor de koe op een volgend verzorgingsmoment gesepareerd en vroegtijdig verzorgd kan worden.

In de Hoof Care box vindt eveneens Animal-ID herkenning plaats, waardoor de klauwverantwoordelijke direct alle informatie van de desbetreffende koe paraat heeft. Door middel van de automatische wasmodule, en het feit dat de Hoof Care Box op de juiste werkhoogte van de klauwverantwoordelijke kan worden gezet, levert het een schone, veilige en hygiënische werkomgeving op. Lees hier meer over MS Korund en bekijk hier de animatie.

MS Hatchfog Ultra (Pluimvee)

De MS Hatchfog Ultra is een alternatief voor het desinfecteren van broedeieren met formaldehyde en/of corrosieve desinfectiemiddelen. De combinatie van het ontsmettingsmiddel en de manier van aanbrengen is minder schadelijk voor dier, mens en materiaal. Desinfectie is niet alleen bij vleeskuikens van groot belang. We zien ook nog veel ruimtes waar eieren opgeslagen worden die gedesinfecteerd worden met formaline. Formaline is een zeer krachtig middel dat gemakkelijk is in te zetten, maar bijzonder schadelijk is voor mens en milieu. Hiervoor hebben we een alternatief op de markt gebracht; MS Hatchfog Ultra. Een machine die een oplossing van water en desinfectiemiddel door  ultrasone verneveling (de kleinste in z’n soort) door de ruimte verspreid. Hierdoor heb je niet alleen perfect schone eieren, ze blijven ook droog en het is binnen een half uur klaar. Daarbij gebruiken we een niet schadelijk desinfectiemiddel.

 

Schoon drinkwater (Varkens, Pluimvee, Rundvee)

Schoon drinkwater is belangrijk om gezonde dieren te houden en daar draagt Total Water Care perfect aan bij. MS Total Water Care is een 100% geautomatiseerd systeem dat uw waterkwaliteit verbeterd en borgt. MS Total Water Care zorgt na eenmalige programmering (per ronde) voor schoon drinkwater en een juiste dosering van additieven. MS Total Water Care bestaat 3 elementen. Als eerst wordt het water gereinigd door de chloordioxide. Daarna wordt door middel van het MS Goldfeed assortiment de zuurgraad hersteld. Ten slotte zijn er nog een aantal additieven zoals vitamines en mineralen (het MS Flexfeed assortiment).

De pomp kan uitgelezen worden, het water- en zuurverbruik kan gevolgd worden via Mijn Schippers. MS Total Water Care zorgt voor een effectieve en constant schone drinkwatervoorziening.
Het belang van schoon drinkwater wordt vaak onderschat. “In veel gevallen worden producten zoals chloor gebruikt om de waterleidingen te reinigen. Chloor verandert de smaak van het drinkwater, wat vaak resulteert in een verminderde inname van drinkwater. Daarom hebben we Di-O-Clean ontwikkeld.”, zegt Mart Smolders.


Reinigen en desinfectie (Varkens, Pluimvee, Rundvee)

De MS Greenline is een snelle en effectieve tool om gemakkelijk stallen te reinigen en desinfecteren. Nadat de greenline is aangesloten op een hogedrukreiniger, kan u in één keer schuimen, spoelen en desinfecteren. De Greenline heeft een eenvoudige bediening en een nauwkeurige dosering. De nieuwe MS Greenline Quatro heeft een extra tool om ook maden te behandelen.

We hebben een breed assortiment aan inweekmiddelen voor stallen en hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een uitgebreid assortiment voor transportmiddelen, robotten en machines, broederijen, de biologische sector en werkplezier. Een voorbeeld hiervan is MS Topfoam LC Fresh, dit is een inweek product voor de hardnekkige typische vervuiling zoals deze voorkomt in stallen. MS Topfoam LC Fresh maakt het reinigen van de stal eenvoudiger en de aangename geur bevordert het werkplezier van medewerkers.

Ook ons desinfectie aanbod is verbreed voor verschillende doeleinden binnen de veesector. Zoals de MS Megades Novo, dit is een geregistreerd ontsmettingsmiddel voor gebruik in dierenverblijfplaatsen en transportmiddelen voor dieren.


Biosecurity (Varkens, Pluimvee, Rundvee)

Met de dreiging van Afrikaanse Varkenspest en Aviaire Influenza is een waterdichte biosecurity van belang. Dit kan enkel door het juiste protocol te volgen voor iedereen die het bedrijf betreed. We vertellen u graag meer over de juiste middelen in uw protocol. Een voorbeeld hiervan is de MS Kiemkill, dit is een poedervormig desinfectiemiddel ter bestrijding van Vogelgriep en Afrikaanse varkenspest. MS Kiemkill is voorzien van een kleurverklikker, die de werkzaamheid van MS Kiemkill in oplossing met water laat zien.

HyCare (Varkens, Pluimvee, Rundvee)

Om een optimale diergezondheid te bereiken, spelen naast een grondige reiniging en desinfectie en waterbehandeling ook andere factoren een belangrijke rol. “Denk aan niet-poreuze vloeren en wanden en preventieve ongediertebestrijding. We pakken alle bovenstaande factoren aan met de HyCare-methode. Met HyCare streven we naar een betere diergezondheid, groei, voerkosten en minder gebruik van antibiotica. De methode kan zonder grote investeringen in elke stal worden toegepast “, zegt Mart Smolders. HyCare heeft al tot verbluffende resultaten geleid in Duitse, Nederlandse en Belgische stallen. 

MS Optima (Rundvee)

Daarnaast richten wij ons op de ontzorging van de veehouder, door zoveel mogelijk arbeidsintensieve processen te automatiseren. Dit doen we voor melkveehouders onder andere door een koe gedurende de transitieperiode automatisch supplementen te verstrekken. Onderzoek heeft aangetoond dat koeien hierdoor onder andere minder gezondheidsproblemen hebben.

Bezoek onze stand 1372 in hal 1 voor meer uitleg over onze innovaties.

MS Schippers

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.