Deutsch

Weet jij goede varkensnamen?

De meeste (huis)dieren hebben namen. Zo is Luna een typische hondennaam. Net als Diesel of Max. Sterker nog, het zijn de meest populaire hondennaam. In de top 10 kattennamen vinden we namen als Simba, Mickey en Tijger terug. Maar hoe zit het eigenlijk met varkensnamen? Een klasgenoot van de middelbare school had een varken in de tuin dat Heinrich werd genoemd. Fantastisch. Maar wat zijn nog meer goede varkensnamen? En luistert een varken überhaupt wel naar een naam?

In Frankrijk is het verboden om je varken Napoleon te noemen

In Frankrijk is het verboden om je varken Napoleon te noemen

In sommige landen moet de naam van een kind voldoen aan bepaalde regels. In Duitsland, bijvoorbeeld, is het bij wet verplicht dat de naam van een kind duidelijk moet maken wat het geslacht van het kind is. Daarnaast mag de naam niet aanstootgevend of beledigend zijn. Het is dus verboden om je kind Osama Bin Laden te noemen. In Frankrijk gelden zelfs restricties aan het toekennen van een naam aan een varken. Zo is het in Frankrijk bijvoorbeeld niet toegestaan om je varken Napoleon te noemen. De belediging zou te groot zijn voor het Franse volk als de naam van de kleine korporaal, die voor de Fransen een groots leider was, werd toegekend aan een varken.

Na een beetje Googelen kom ik ook al gauw verschillende lijstjes met namen tegen. Ik stuitte op een lijstje met varkensnamen die zijn afgeleid van beroemde varkens uit filmproducties, zoals Babe, Wilbur, Porky Pig, Miss Piggy en Pumba. Maar varkens zijn ook intelligente dieren. Dus een naam als Einstein of Siegmund zou ook niet misstaan. Het is ook mogelijk om een naam te verzinnen die het karakter of een deel van het gedrag van het dier weerspiegeld, zoals Oink, Snort en Grunt. Dat zijn namelijk de geluiden die varkens maken.

In Amerika kunnen ze er ook wat van. Een gehandicapt varkentje, genaamd Chris P. Bacon, bezorgt een nieuwslezer de slappe lach wanneer hij het commentaar verzorgt bij een fragment over het dier. Het varkentje met de grappige naam heeft zelfs een eigen Twitter-account, Facebookpagina én website. Daarnaast is er zelfs een Engelstalige Twitter-pagina, gemaand @pignames, waarop allerlei (flauwe) grappen voorbij komen met daarin varkensgerelateerde namen, zoals ‘Jean-Claude van Hamme’.

Je zou dus zeggen dat er genoeg varkensnamen te vinden zijn op het wereldwijde web. Desondanks ben ik benieuwd naar jullie suggesties. Daarom wil ik vragen of jullie nog leuke varkensnamen weten! Zo ja, zet ze hieronder in een reactie.

, ,

Comments are closed.