Deutsch

Waarom een kadaverkoeling?

Het warme weer komt er weer aan! Dit brengt, naast plezier, zwempret en barbecues, ook een aantal ongemakken met zich mee. Vooral voor een veehouder. Hogere temperaturen hebben effect op uw kadavers. Het is noodzakelijk om deze te koelen. Ik zocht uit wat de voordelen zijn van het koelen van kadavers. En het koelen van kadavers blijkt niet alleen in de zomerperiode voordelen op te leveren.

picknick_kadaverkoelerOm te beginnen is het beter voor het imago van onze sector om kadavers discreet te bewaren en niet voor iedereen zichtbaar naast te de weg te leggen. Daarbij voorkom je met het koelen het ontstaan van bijkomende geurtjes die overlast veroorzaken. Dit trekt tevens ongedierte aan. De uitstraling van je bedrijf is je visitekaartje. Dit wil je niet verpesten door kwetsbaar bedrijfsafval langs de weg te leggen.

Ook de luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van broeihaarden voor insecten en bacteriën. Door het koelen reduceer je de luchtvochtigheid en verminder je de vorming van deze broeihaarden. Tijdens de warme maanden gaat het rottingsproces nog sneller dan normaal.

Daarnaast is het belangrijk om de infectiedruk zo laag mogelijk te houden. Door kadavers te koelen kan de ophaalfrequentie door het destructiebedrijf zo laag mogelijk gehouden worden. Dit resulteert in een verminderde infectiedruk en minder afvoerkosten!

Door een dichte koeling hebben huisdieren, ongedierte en onbevoegden geen toegang tot de kadavers. Hierdoor is de spreiding van de infectiedruk beter in de hand te houden.

Naast de standaard kadaverkoelingen zijn er tegenwoordig ook verschillende automatische en ondergrondse koelingen op de markt. Deze verbeteren voornamelijk het werkgemak van de veehouder.

 

Al onze oplossingen voor kadaverkoeling vind je hier

Kadavers koelen

Ondergrondse kadaverkoeling – MS Carcass Cooler

Comments are closed.