Deutsch

Waarom Joan is begonnen met biologische ongediertebestrijding?

Joan Rooijakkers, eigenaar van APC zag 21 jaar geleden dat het anders kon. Als ongediertebestrijder gespecialiseerd in vliegenbestrijding werd hij destijds teruggebeld van zijn vakantie. Er was een grote vliegenplaag bij een weiland waar net mest was uitgereden. “Ik zette mijn auto naast het weiland en zag werkelijk waar geen hand voor ogen. Mijn auto zag in no-time zwart van de vliegen. Hoe pak je zoiets aan? Terwijl wij het probleem aan het bekijken waren, had de natuur al een antwoord. Zwermen zwaluwen trokken over het weiland en deden de bestrijding voor ons. Ik geloofde mijn ogen niet!”.  Vanaf dat moment ging Joan zich verdiepen in biologische vliegenbestrijding.

Afbeeldingsresultaat voor joan rooijakkers

Joan Rooijakkers, eigenaar Agro Pest Control

Inmiddels is Joan eigenaar van APC (Agro Pest Control) Als enige bedrijf in Nederland biedt hij een totaaloplossing voor ongedierte in de veehouderij. “Wij werken met een plan op maat op basis van verantwoorde bestrijdingsmethoden. De bestrijding houden wij volledig in eigen beheer, hiermee ontzorgen wij de ondernemer en kunnen we resultaat borgen. Momenteel behalen wij een biocide-reductie van meer dan 75%. Dit is uniek in onze sector.”

75% biocide-reductie, hoe bereik je dat?

Een effectieve vliegenbestrijding begint op het moment dat er weinig vliegen zijn. Vliegen kunnen zich razendsnel vermeerderen. Afhankelijk van het seizoen kunnen 2 vliegen binnen één maand 200 vliegen worden. Dat betekent 1 miljoen vliegen binnen 4 maanden.

Joan gelooft in een totaalaanpak, je moet alles aanpakken anders is het dweilen met de kraan open. Bij biologische vliegenbestrijding werkt dit niet anders. Voor een vaste prijs per jaar plaatsen wij gedurende het jaar roofvliegen, sluipwespen en roofmijten in de stal.

Meer weten?

, , , , , , ,

Comments are closed.