Deutsch

Wat te verwachten op de Eurotier pluimveestand?

Eurotier, één van de grootste agribeurzen vindt plaats van 13 tot 16 november in Hannover. Hier tonen wij met trots onze nieuwe innovaties voor de pluimveehouderij. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze stand (Hal 17, stand F55)  voor een uitgebreide demonstratie van onze innovaties. Bij deze geven wij u alvast een voorproefje van wat u te wachten staat.

MS Hatchfog Ultra

MS Hatchfog Ultra

De MS Hatchfog Ultra is een alternatief voor het desinfecteren van broedeieren met formaldehyde en/of corrosieve desinfectiemiddelen. De combinatie van het ontsmettingsmiddel en de manier van aanbrengen is minder schadelijk voor dier, mens en materiaal. Desinfectie is niet alleen bij vleeskuikens van groot belang. We zien ook nog veel ruimtes waar eieren opgeslagen worden die gedesinfecteerd worden met formaline. Formaline is een zeer krachtig middel dat gemakkelijk is in te zetten, maar bijzonder schadelijk is voor mens en milieu. Hiervoor hebben we een alternatief op de markt gebracht; MS Hatchfog Ultra. Een machine die een oplossing van water en desinfectiemiddel door  ultrasone verneveling (de kleinste in z’n soort) door de ruimte verspreid. Hierdoor heb je niet alleen perfect schone eieren, ze blijven ook droog en het is binnen een half uur klaar. Daarbij gebruiken we een niet schadelijk desinfectiemiddel.

Schoon drinkwater

Schoon drinkwater is belangrijk om gezonde dieren te houden en daar draagt Total Water Care perfect aan bij. MS Total Water Care is een 100% geautomatiseerd systeem dat uw waterkwaliteit verbeterd en borgt. MS Total Water Care zorgt na eenmalige programmering per ronde voor schoon drinkwater en een juiste dosering van additieven. MS Total Water Care bestaat 3 elementen. Als eerst wordt het water gereinigd door de chloordioxide. Daarna wordt door middel van het MS Goldfeed assortiment de zuurgraad hersteld. Ten slotte zijn er nog een aantal additieven zoals vitamines en mineralen (het MS Flexfeed assortiment).
De pomp kan uitgelezen worden, het water- en zuurverbruik kan gevolgd worden via Mijn Schippers. MS Total Water Care zorgt voor een effectieve en constant schone drinkwatervoorziening.

Reiniging en desinfectie

Reinigen en desinfectie

We hebben een breed assortiment aan inweekmiddelen voor stallen en hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een uitgebreid assortiment voor transportmiddelen, broederijen en de biologische sector. Een voorbeeld hiervan is MS Topfoam LC Fresh, dit is een inweek product voor de hardnekkige typische vervuiling zoals deze voorkomt in broederijen en vleeskuikenstallen. MS Topfoam LC Fresh maakt het reinigen van de stal eenvoudiger.
Ook ons desinfectie aanbod is verbreed voor verschillende doeleinden binnen de pluimveesector. Zoals de MS Megades Novo, dit is een geregistreerd ontsmettingsmiddel voor gebruik in dierverblijfplaatsen en transportmiddelen voor dieren.

Biosecurity

Met de dreiging van Afrikaanse Varkenspest en Aviaire Influenza is een waterdichte biosecurity van belang. Dit kan enkel door het juiste protocol te volgen voor iedereen die het bedrijf betreed. We vertellen u graag meer over de juiste middelen in uw protocol. Een voorbeeld hiervan is de MS Kiemkill, dit is een poedervormig desinfectiemiddel ter bestrijding van Vogelgriep en Afrikaanse varkenspest. MS Kiemkill is voorzien van een kleurverklikker, die de werkzaamheid van MS Kiemkill in oplossing met water laat zien.

Bezoek onze stand voor meer uitleg over onze innovaties.

MS Schippers
Hal 17, stand F55

 

 

Comments are closed.