Deutsch

Texels schaap bevalt van unieke lammetjeszesling

(bron nu.nl)

Op Texel is in de nacht van dinsdag op woensdag een lammetjeszesling geboren. Het gebeurt niet vaak dat een schaap in één keer zoveel jongen krijgt.
Normaal krijgt een schaap maar één of twee lammetjes per keer, aldus RTV Noord-Holland

Boer Henk Zoetelief was zelf ook zeer verbaasd. “Ik dacht, bij de vierde houdt het wel op”, stelt hij in een interview met de regionale zender. “Maar toen voelde ik nóg een pootje, en nóg een.”

Zoetelief heeft zowel de moeder als de jongen geen naam gegeven, vertelt hij aan NU.nl. “Dat doen we eigenlijk nooit, dan ga je je teveel aan ze binden.” Maar hij vermoedt dat hij een aantal van de lammetjes wel houdt. “Ze komen uit een vruchtbare moeder. Vaak hebben de lammeren die eigenschap dan ook.”

[wonderplugin_carousel id=”6″]

Puur natuur

De Texelse fokker kan zich niet heugen dat hij of zijn vader, die het bedrijf voor hem leidde, ooit een zesling heeft mogen verwelkomen. “Ik ken wel een paar verhalen van schapen die zes lammeren kregen”, vertelt hij. ‘Maar dat ging dan om schapen die met hormonen zijn behandeld. Dat geldt voor onze dieren niet, die zijn puur natuur.”

Een moederschaap kan maar drie lammetjes tegelijk melk geven. Daarom hebben de andere drie jongen een ‘adoptiemoeder’ gekregen die zich over hen ontfermt en die hen voedt.

De afgelopen jaren werden er ook lammetjeszeslingen geboren in België en Groot-Brittannië.

Comments are closed.