Deutsch

Prijswinnaars Valentijnsactie

Gisteren zijn we langs gegaan bij de winnaars van de Facebook actie Demi Geerts en Roel Wikkerink. Helaas was het niet mogelijk om Demi overdag te bereiken en hebben we stiekem met haar vriend Roel overlegt dat we de prijs bij hem thuis zouden afleveren, zodat hij haar later op de dag kon verrassen.

Deze foto kregen we later op de dag toegestuurd:

Roel Wikkerink (23) is werkzaam op het varkensbedrijf van de familie Wikkerink in Sinderen. Zijn vriendin Demi (23) werkt in de zorg en helpt iedere maandag mee als de biggen moeten worden behandelt. Roel heeft ons met open armen ontvangen toen we de prijs kwamen afleveren, we hebben een kleine rondleiding gehad op de zeugenlocatie van het bedrijf en er was zelfs de mogelijkheid voor een kort interview.

Het bedrijf
Roel heeft samen met zijn vader (André) en moeder (Helga) een onderneming met 500 zeugen en 3000 vleesvarkens, zijn broertje is verantwoordelijk voor de akkerbouw op het bedrijf. De familie heeft verschillende zichtstallen, dat houdt in dat iedereen zonder afspraak langs kan komen om de varkens te bewonderen. Ze hebben hier bewust voor gekozen omdat ze willen dat de burger meer moet worden betrokken bij de bezigheden van een agrarisch ondernemer.

Roel vertelde dat er tijdens ‘’de lente dagen’’ van de Albert Heijn vorig jaar meer dan 2000 bezoekers waren geweest. Vooral de reacties van mensen maakt hem trots, de meeste mensen komen met een vooroordeel over de varkenshouderij en vertrekken met een positief gevoel. ‘We hebben het zelfs meegemaakt dat een vegetariër van gedachte was veranderd en het in overweging nam om weer dierlijke producten te nuttigen’, zei hij.

De toekomst
Roel heeft de ambitie het bedrijf later over te nemen, hij vindt het een mooi beroep en vindt het prachtig om met dieren bezig te zijn. Ook het ondernemerschap en het zelf voor het zeggen hebben spreekt hem aan. ‘Het doel is om in de toekomst zelf alle biggen af te mesten en dus een gesloten bedrijf te worden.’

Tot slot wil hij andere agrarische ondernemers graag meegeven om jezelf als bedrijf open te stellen en mee te doen aan open dagen. Vertel een goed verhaal. Hij sluit af met: ’schaam jezelf niet, we doen geen gekke dingen.’
[wonderplugin_carousel id=”42″]

 

Op 17 april 2017  (tweede paasdag) gaan de lentedagen van de Albert Heijn weer van start, de familie Wikkerink nodigt u van harte uit op harterinkdijk 25 in Sinderen. Tot dan!

 

Comments are closed.