Deutsch

Onverwachte bacterieverzamelaars

Bacteriën zijn een hot issue onder de veehouders. Naast de voor de hand liggende bacterieverzamelaars hebben wij wat minder bekende dingen onder de loep genomen. Daarom keken wij welke items stiekem meer bacteriën en virussen bevatten dan je zou denken. Dit is onze top 5.

1 Handvaten

Handen zijn dé perfecte bacterie-verspreiders. Deurklinken worden gezien als één van de grootste bacterie verzamelaars, maar denk ook eens aan het handvat van de hogedrukspuit, gereedschap, de kraan, emmers en ga zo maar door.

 


2 Afstandsbedieningen

Alles wat met de handen aangeraakt wordt, bevat veel bacteriën. Zo ook afstandsbedieningen, bedieningspanelen en toetsenborden. Maak deze dus geregeld schoon met vochtige doekjes!

 

 

3 Doekjes

Wanneer doekjes niet op tijd vervangen worden stikken ze van de bacteriën. Doekjes zijn zoals bekend om schoon te maken, oftewel bacteriën weg te halen. Deze bacteriën blijven echter op het doekje zitten. Ons advies: vervang of was het doekje op tijd en spoel het goed uit nadat je iets schoon gemaakt hebt.

 

4 Riem

De riem wordt weer vastgemaakt wanneer je klaar bent op het toilet, maar voordat de handen gewassen zijn. Aangezien de riem niet tot zelden door mensen schoongemaakt wordt is dit een echte bacterieverzamelaar. Dus wanneer je volgende keer de stal in loopt, even de handen wassen wanneer je de riem een gaatje losser hebt gedaan.

 

 

5 Handdrogers

Handdrogers? Ja, die blazers die na het wassen je handen met warme lucht droog föhnen. De warme lucht die deze drogers uitblazen zijn niet warm genoeg om bacteriën en virussen te doden. Sterker nog, de handdrogers zijn een ware verspreider! Papieren doekjes zijn hygiënischer voor het drogen van je handen.

Deze bacterieverzamelaars zijn echter schoon te houden. Was je handen voordat je aan het werk gaat, maak je bedieningspaneel en hogedrukspuit op tijd schoon met vochtige doekjes en droog je handen niet met een handdroger!

 

Kijk eens naar onze reinigingsmiddelen op onze website!

https://www.schippers.nl/overig-assortiment/hygiene/reinigen-ontsmetten-9071/

 

Comments are closed.