Deutsch

MS Schippers pakt goud op EuroTier!

Betere diergezondheid en dierenwelzijn op EuroTier beloond met goud voor MS Schippers!

Donderdagavond was het zover, de uitreiking van de Gouden Animal Welfare Award door Prof. Dr. med. Hans-Peter Hartung, de voorzitters van DLG en Dr. Hermann Onko Aeikens Staatssecretaris van BMEL (Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft). MS Schippers ontving de Animal Welfare Award voor de MS Korund.

Op EuroTier werd dit jaar voor het eerst de Animal Welfare Award uitgereikt. Een initiatief van de Duitse Vereniging van Praktiserende Dierenartsen. Met de “Animal Welfare Award” wil DLG innovaties die leiden tot een betere diergezondheid en dierenwelzijn extra belonen.

Volgens de jury streeft MS Korund naar een consequente, preventieve aanpak van klauwproblemen door vroegtijdige herkenning van veranderingen in het klauwmodel. Het is het eerste systeem dat dieren automatisch in een vroeg stadium identificeert en bij de eerstvolgende gelegenheid begeleidt naar preventieve klauwverzorging.  Dankzij deze vroege diagnose kunnen klauwproblemen voorkomen worden en kan de klauwgezondheid geoptimaliseerd worden.

“Gezondheidsproblemen gerelateerd aan klauwen zijn de meest gediagnosticeerde gezondheidsproblemen op melkveebedrijven. Het zijn pijnlijke aandoeningen die het dierenwelzijn aantasten.”

“Naast pijn en kreupelheid heeft het een negatief effect op de water- en voeropname”, aldus de vereniging van praktiserende dierenartsen.

De Animal Welfare Award werd in ontvangst genomen door Mark Schippers, directeur van MS Schippers.

“We zijn uiteraard enorm trots en vereerd met het winnen van deze prestigieuze prijs. Het is een bewijs dat we als organisatie worden beloond voor onze innovativiteit.”

“Dagelijks streven we naar succesvolle samenwerkingen in de agrarische sector om lange termijn oplossingen voor de veehouderij te realiseren. Met als belangrijkste doel te zorgen voor een nog verdere antibioticareductie in de veehouderij, een beter dierenwelzijn en een langer leven voor dieren.”

Meer achtergrondinformatie over MS Korund is beschikbaar:
Klik hier voor de toelichting van de jury voor de Animal Welfare Award
Klik hier voor de animatievideo van MS Korund

 

 

Comments are closed.