Deutsch

MS AutoHoofClean

“Ik zie nu na drie maanden ook echt dat de klauwen er veel beter uitzien, vooral de overgang van klauw naar huid is een grote verbetering. De grote gevallen zijn ondertussen of weg of heel veel kleiner geworden. Je ziet daarbij geen nieuwe gevallen van mortellaro.” Aldus Mark Huybregt

Wat was je klauwverzorgingsaanpak voorheen?

Op ons melkveebedrijf zetten we elke twee weken een klauwbad met formaline en koper. Ik moet hierbij wel eerlijk zeggen dat in het afgelopen voorjaar dit door tijdsdruk er wel eens over schoot, waardoor we maar één keer in de maand een klauwbad gezet hebben. Voordat we gestart zijn met de MS AutoHoofClean, hebben we ervoor gekozen om eerst de gehele koppel te laten bekappen door een professionele klauwbekapper. De klauwproblemen hebben we geregistreerd in Digiklauw. Hieruit bleek dat 60 procent van de koeien mortellaro had. Daarnaast zagen we dat 15 van de koeien klauwproblemen hadden in de vorm van witte lijn ontstekingen en/of zoolbloedingen. Uit deze gegevens bleek dat we met klauwbaden de klauwproblemen niet goed genoeg onder controle kregen.

Wat zijn jouw ervaringen met MS AutoHoofClean?

We hebben nu drie maanden de MS AutoHoofClean op ons bedrijf in gebruik. We hebben een gedeelte van de koeien welke mortellaro hadden goed gevolgd. We hebben deze koeien regelmatig in de klauwbekapbox opgepakt en foto’s gemaakt om te kijken welk effect de aanpak heeft op mortellaro. Ik zie nu na drie maanden ook echt dat de klauwen er veel beter uitzien, vooral de overgang van klauw naar huid is een grote verbetering. De grote gevallen zijn ondertussen of weg of heel veel kleiner geworden. Je ziet daarbij geen nieuwe gevallen van mortellaro. Wij hadden voorheen voetbaden achter de robot liggen, dit leverde behoorlijke stress op bij de koeien. Qua stress teken ik ervoor hoe het loopt op dit moment, we hebben gemiddeld 3,1 bezoeken en 5,7 weigeringen. Vandaag had ik bijvoorbeeld maar 3 ophaal koeien op 180 koeien dus daar ben ik heel tevreden over. Daarbij hebben we nu het grote voordeel dat we met MS AutoHoofClean eigenlijk geen werk meer hebben. Wat ik wel belangrijk vind is dat je de mat wel zuiver houdt, voor ons is dit geen probleem omdat we de robot twee keer per dag schoon maken. We nemen dan de matten direct mee door ze ook schoon te spuiten.

MS AutoHoofClean

MS AutoHoofClean is een automatische en huidvriendelijke aanpak van voetbadmanagement, met name geschikt voor gebruik op melkrobotbedrijven. MS AutoHoofClean is bijzonder effectief omdat de koe gemiddeld 3 à 4 keer per dag, na het robotbezoek, met zijn klauwen over een MS AutoHoofClean doorloopmat loopt. De MS AutoHoofClean Pompunit Duo is een doseersysteem dat MS Hoofclean en MS Formades in combinatie met water in de MS AutoHoofClean doorloopmat pompt.

 

 

Mark Huybregts

Mark runt samen met zijn vrouw en zijn ouders een melkveebedrijf in Reusel (NL) met 190 melkkoeien en 120 stuks jongvee. Hij melkt met 3 lely melkrobots. Melkproductie is rond de 10.250liter met 3.65% eiwit en 4.5% vet.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie