Deutsch

“Megades Novo is hét nieuwe ontsmetten 2.0!”

De constante dreiging van Afrikaanse Varkenspest en het Porcine Epidemische Diarree virus (PEDv) zet de boel op scherp. Keer op keer moeten stallen én transportmiddelen voor dieren grondig worden ontsmet. Dit alles om de infectiedruk telkens weer zo minimaal mogelijk te krijgen en gezondheidsrisico’s bij vee te beperken.

MS Megades Novo is geschikt om zowel stallen als transportmiddelen zichtbaar goed te
ontsmetten. MS Megades Novo is een uniek hechtend schuim en zorgt voor een superieure bevochtiging en dieptewerking, dankzij een speciaal mengsel oppervlakte actieve stoffen.

Zelfs bij een temperatuur van 0 °C is 5 minuten na het aanbrengen van dat krachtig schuimend middel, het desinfecteren klaar. Een breed spectrum aan bacteriën, gisten en virussen in gereinigde vrachtwagens of rundvee-, varkens- en pluimveestallen heeft het loodje dan al gelegd.

Bij temperaturen tot ver onder het vriespunt is goed ontsmetten van diertransportvoertuigen mogelijk, stelt projectleider HyCare Arjan Wermink van MS Schippers. ‘Aan het in water opgeloste MS Megades Novo mag antivries MEG worden toegevoegd. Dan blijft het ontsmettingsmiddel actief.’ Klik hier voor de juiste doseringen.

Ondanks de krachtige desinfecterende werking is MS Megades Novo veilig voor de te behandelen materialen. Het is niet corrosief: materialen worden niet aangetast en er treedt geen verkleuring op. Tijdens het inschuimen dienen uiteraard wel geschikte handschoenen, een overall en beschermingsmiddelen voor de ademhaling te worden gedragen. Na een minimale werkingsduur van 5 minuten moet het desinfectiemiddel goed worden afgespoeld.

De ontsmettende stoffen in MS Megades Novo zijn quaternaire ammoniumverbindingen en glutaaraldehyde. Dit laatste middel wordt onder meer ingezet bij het steriliseren van
medische apparatuur en operatieruimtes. In de voedingsmiddelenindustrie worden vaker
quaternaire ammoniumverbindingen gebruikt. Deze stoffen zijn actief tegen een hele range kiemen en werken in een breed temperatuurtraject.

MS Megades Novo vormt een belangrijk onderdeel van HyCare en de hygiëne aanpak van
MS Schippers. Veehouders halen met die desinfectiemiddelen het nieuwe ontsmetten 2.0 in hun stallen.

Wil je meer weten over MS Megades Novo? Bel voor persoonlijk advies naar 0497-339771 voor Nederland of België 014-672356 of kijk voor meer informatie op de website Nederland en België.

Comments are closed.