Deutsch

Maïs op een ander niveau

Het maïs hakselseizoen is zo goed als afgelopen. Her en der staat nog enkele maïs met smart te wachten op de hakselaar. Daarbij betekent het ook het einde van de jaarlijkse maïsdoolhoven. De ‘Treinen Farm’ uit Wisconson Amerika hebben zich specialist gemaakt op het gebied van maïsdoolhoven. Zij tillen deze plattelandstraditie naar een nieuw level.

 

 

Een klein voorbeeldje…

 

 

 

De Farm

De Treinen Farm staat vooral bekend om zijn ‘Corn Maze’ en de ‘Pumpkin Patch’ (pompoenen veld/ pad). Het bedrijf staat dan ook in de top 10 maïsdoolhoven van Amerika en het eerste maïsdoolhof op de Treinen Farm dateert uit 2001. De gehele boerderij is bijna 81.000 hectare, oftewel 160.000 voetbalvelden (ja echt waar!). Het maïsdoolhof beslaat “slechts” om en nabij de 15 voetbalvelden. Naast het pompoenenpad en het maïsdoolhof zijn er verschillende activiteiten en spellen voor de hele familie.

Hoe wordt het doolhof gebouwd?

Een hele goede vraag die wij onszelf ook stelden. Misschien verbaast het je maar de Treinen familie maait de maïs met behulp van een grasmaaier en de paden worden uitgezet met behulp van vlaggetjes en markeerspray. Het vernufste snufje dat gebruikt wordt is een drone die via camera de tussenresultaten laat zien. Owja, van ontwerp tot maaien, het wordt door enkel de familie gedaan!

We houden je niet langer in spanning, check hieronder de foto’s!

 

Comments are closed.