Deutsch

Lat voor inweekmiddelen ligt weer wat hoger

Met de introductie van MS Topfoam Power legt MS Schippers de lat voor inweekmiddelen in stallen voor vee weer hoger. Een lange contacttijd in combinatie met een krachtigere werkzaamheid maakt dat dit middel beter resultaat geeft dan de huidige generatie inweekmiddelen.

MS Schippers heeft een lange traditie in het maken en verbeteren van reinigingsmiddelen voor varkens-, pluimvee- en rundveestallen. De lijn met ‘Topfoam’-producten, dat z’n oorsprong kent in de veehouderij, maakt gebruik van de kracht van schuim; dit zorgt voor een lange en diepe hechting wat de hogedrukreiniging met water korter en effectiever maakt.

Veel leveranciers bepalen de werking van deze middelen op basis van het aantal kiemen op de muren. Dat is volgens Bart Nijhof, onderzoeker bij MS Schippers, geen betrouwbare methode voor producten op basis van schuim. Recent heeft MS Schippers daarom vergelijkbare testapparatuur aangeschaft als waar TNO mee werkt. “Daarmee is het reinigingseffect veel nauwkeuriger en betrouwbaarder te bepalen.” Het principe is dat de apparatuur een plaat met hardnekkige bevuiling op een gestandaardiseerde manier schoonmaakt. “Zo kunnen we de werking van inweekmiddelen onderling nauwkeurig vergelijken.”

Hoogst mogelijke score

De ontwikkelaars van MS Schippers hebben met de apparatuur bestaande producten getest en gesleuteld aan een nieuwe toplijn. Dat heeft de MS Topfoam Power opgeleverd. “De score van Topfoam Power ligt zo’n 30% hoger dan de beste producten in de markt. Dat is uniek voor dit soort middelen.” Dankzij de betere werking geeft het product een lagere verwerkingstijd bij het reinigen en (daardoor) minder water in de put.

De exacte werking van de verbeterde reinigingskracht is het geheim van de smid. Nijhof wil wel kwijt dat vooral aan de aanpak van vetten is gesleuteld. “Dat is de crux voor het goed reinigen van stallen met vee, vergeleken met een meer industriële omgeving waar veel andere producten hun oorsprong hebben.”

MS Topfoam Power is zodoende de nieuwe standaard in het premiumsegment van inweekmiddelen. Volgens Global Marketingmanager Constantijn Viezee zal het nog jaren duren voordat concurrenten op gelijke voet staan. “Dat komt omdat grote chemiebedrijven in tegenstelling tot MS Schippers meestal geen 100% focus hebben op de professionele veehouderij.”

Juiste toepassing

Met dit topproduct heeft MS Schippers drie niveaus van middelen, elk met een eigen prijs/kwaliteit en toepassingsadvies. Viezee verwacht dat MS Topfam Power vooral op bedrijven wordt gebruikt waar hygiëne en gezondheid in het systeem zitten verankerd. Dat is vooral op varkens- en pluimveebedrijven maar ook in de rundveehouderij is toepassing mogelijk. “En vanzelfsprekend hoort de Topfoam Power bij bedrijven die werken volgens de HyCare-methode van MS Schippers.”

Wil je de voordelen van MS TopFoam Power zelf ervaren? Kijk dan op www.schippers.nl/ms-topfoam-power.

No comments yet.

Geef een reactie