Deutsch

Kadaverkoeling

Interview Ton van Gerwe – Kadaverkoeling

Vorig jaar hebben we een foto van Ton van Gerwe ontvangen van 2 nietsvermoedende voorbijgangers die aan het picknicken waren op de kadaverkoeling. Beter dan dat wordt het niet!

We hebben Ton daarom opgezocht en hem een aantal korte vragen gesteld over de kadaverkoeling en natuurlijk de foto die hij destijds heeft gemaakt.

Waarom
Op de vraag waarom heb je voor een kadaverkoeling gekozen? Antwoordt hij: ‘’voornamelijk voor de stank en het imago. Onze sector ligt constant onder vuur, maar door dit soort dingen wordt het een stukje beter. Voorbijgangers hebben geen last meer van de stank en het ziet er gewoon heel netjes uit’’.

Ervaringen
Ton heeft goede ervaringen met de koeling. ‘’het is heel handig en prettig werken’’.  Als het heel warm is  kan het zijn dat je de kadavers toch een beetje ruikt, maar voor mij is de koeling niet meer te missen’’, vertelt hij.

Foto
Ton liep op een warme dag buiten in de tuin, toen hij 2 mensen zag zitten op de koeling. Wanneer hij het wat beter bekeek zag hij dat ze zaten te picknicken! Dit was dus wel een foto waard. Hij reed stiekem langs en maakten een paar foto’s, welke resulteerde in een
geweldig plaatje! Hij vertelt ook dat het niet de enige keer was dat er mensen op de koeling gaan zitten, dit gebeurt wel vaker.

Nadeel
Het grootste nadeel is dat kleinere varkenshouders de dupe worden van deze innovaties, mocht een kadaverkoeling ooit verplicht worden. ‘’Als je bijvoorbeeld 500 vleesvarkens hebt en een kadaverkoeling wordt verplicht, dan is het qua financiën haast niet te doen. Dit vind ik jammer’’, vertelt Ton.

Comments are closed.