Deutsch

Het is eindelijk zover, het mysterie achter.. De Kip of het Ei?

Mysterie vs wetenschap

Een eeuwenlang mysterie waar nu een punt achter gezet kan worden. Waarom heeft het toch zo lang geduurd? Waarom is er nu pas duidelijkheid over de komst omtrent ”de kip of het ei”? De universiteiten van Sheffield en Warwick wisten het antwoord te achterhalen.

(bron: kipvandaag)

Het mysterieuze stofje

De Britse wetenschappers kwamen erachter dat het antwoord in de schaal van het prachtige ei zit. Tijdens het onderzoek constateerden de wetenschappers dat de schaal van een ei gemaakt zou zijn van het zogenoemde OC-17 proteïne. Dit proteïne zorgt ervoor dat de ontwikkeling van het kuiken onverstoord door kan gaan zonder dat de schaal breekt. Met andere woorden, OC-17 zorgt ervoor dat er een geharde schaal gevormd wordt rondom het ei. Dit stofje wordt gemaakt in de eierstokken van de kip. Is het nu toch een feit dat de komst van de kip eerder was dan het ei en dat het mysterie achterhaald is?

Het verlossende woord

Er kan vanaf nu een punt achter het mysterie over ”de kip of het ei” gezet worden. Het schaalproteïne OC-17 dat ontstaat in de eierstokken van de kip zorgt ervoor dat er een sterke schaal wordt geproduceerd. Dus het antwoord ook de vraag: Wat was er eerder? De kip of het ei?

De KIP was als eerste!

Comments are closed.