Deutsch

Innovaties en nieuwe ontwikkelingen voor de varkenssector op EuroTier

EuroTier, Europa’s grootste internationale beurs voor de agrarische sector vindt dit jaar plaats van 13 t/m 16 november in Hannover. De MS Schippers stand voor de varkenssector treft u aan in Hal 16, Stand C08. We zullen op deze stand onze laatste innovaties rondom diergezondheid en dierenwelzijn presenteren.

‘We willen het bewustzijn van een hygiënische aanpak in de varkenshouderij vergroten en delen graag de laatste ontwikkelingen op dit gebied met de bezoekers aan deze beurs.”

Kiemarme leefomgeving

Zo presenteren wij de MS Greenline op EuroTier. Een snel en effectief hulpmiddel om eenvoudig stallen te reinigen en te desinfecteren. De MS Greenline kan aangesloten worden op een hogedrukreiniger en in één handeling kan geschuimd, gespoeld en gedesinfecteerd worden. De eenvoudige bediening zorgt voor een nauwkeurige dosering en voor een veilig gebruik van reinigings- en ontsmettingsproducten, aangezien er geen direct contact is met het product. Verdere ontwikkeling van de MS Greenline heeft geleid tot de MS Greenline Quattro. Via de MS Greenline Quattro kan MS Madendood eenvoudig toegepast worden. MS Madendood voorkomt dat maden uitgroeien tot volwassen vliegen.

Schoon drinkwater

Naast reiniging en desinfectie speelt ook schoon drinkwater bij varkens een belangrijke rol in de gezondheid. Dit wordt helaas vaak onderschat. “In veel gevallen worden producten zoals chloor gebruikt om de waterleidingen te reinigen. Chloor verandert de smaak van het drinkwater, wat vaak resulteert in een verminderde inname van drinkwater. Daarom hebben we het product Di-O-Clean ontwikkeld. Via een pomp wordt Di-O-Clean in de juiste dosering toegevoegd aan het drinkwater, zonder de smaak van het water aan te tasten”, aldus Mart Smolders. Door het pompsysteem van MS Schippers kan naast Di-O-Clean aanvullend zuur worden toegediend. De toevoeging van additieven verbetert de darmgezondheid van de dieren,

Om een optimale diergezondheid te bereiken, spelen naast grondige reiniging en desinfectie en waterbehandeling ook andere factoren een belangrijke rol. “Denk aan niet-poreuze vloeren en muren en preventieve ongediertebestrijding. Alle bovengenoemde factoren pakken we aan met de HyCare-methode. Met HyCare streven we naar een betere diergezondheid, groei, voederconversie en minder antibioticagebruik. De methode kan eenvoudig toegepast worden in elke varkensstal zonder grote investeringen”, aldus Mart Smolders. HyCare heeft al tot verbluffende resultaten geleid in Duitse, Nederlandse en Belgische varkensstallen.

Beursacties

Naast het delen van informatie over onze methodes om de diergezondheid te optimaliseren zullen we ook diverse beursaanbiedingen presenteren.

We begroeten u graag op onze stand!

MS Schippers
EuroTier: Hal 16, Stand C08

, ,

Comments are closed.