Deutsch

Gouden Animal Welfare Award voor MS Korund op EuroTier

Tijdens de persconferentie vandaag op EuroTier is bekend gemaakt dat MS Korund de Gouden Animal Welfare Award heeft gewonnen. De medaille zal 15 november aanstaande uitgereikt worden op EuroTier. MS Korund is een innovatieve totaalaanpak waarbij het klauwmodel preventief wordt geregistreerd en geanalyseerd, zodat de klauwverantwoordelijke op het juiste moment de juiste klauw kan verzorgen.

Het belang van MS Korund

MS Korund is een geautomatiseerd systeem wat zorgt voor preventieve, in plaats van curatieve klauwverzorging. Volgens Professor Dr. Andrea Fiedler verkeren veel melkveehouders nu in de overtuiging dat ze koeien één of twee keer per jaar preventief bekappen. In de praktijk blijkt echter dat in meer dan 60% van de gevallen toch een curatieve behandeling nodig is. De koe ondervindt dan ook klauwproblemen.

”De afgelopen decennia is de opkomst en ernst van klauwproblemen sterk toegenomen, met veel nadelige gevolgen voor dier en veehouder. Klauwproblemen veroorzaken pijn, stress en kreupelheid bij de koe.”

“De belangrijkste oorzaak hiervan is dus dat veel melkveehouders hun koeien onbewust curatief in plaats van preventief bekappen”, aldus Wilco de Crom, Europees Divisie Manager Rundvee.

MS Korund

MS Korund zilveren medaille winnaar

MS Korund

MS Korund zorgt voor een automatische selectie van koeien die bekapt moeten worden, door koeien na het melken door de Hoof Scan te laten lopen. De koe wordt op basis van Animal-ID herkent, zodat het gekoppeld kan worden aan het managementsysteem van de veehouder. Er worden ultrasone foto’s gemaakt van het klauwmodel en het gewicht wordt vastgelegd. De systeemsoftware bepaalt op basis van deze gegevens of er significante afwijkingen zijn, waardoor de koe op een volgend verzorgingsmoment gesepareerd en vroegtijdig verzorgd kan worden.
In de Hoof Care box vindt eveneens Animal-ID herkenning plaats, waardoor de klauwverantwoordelijke direct alle informatie van de desbetreffende koe paraat heeft. Door middel van de automatische wasmodule, en het feit dat de Hoof Care Box op de juiste werkhoogte van de klauwverantwoordelijke kan worden gezet, levert het een schone, veilige en hygiënische werkomgeving op. Lees hier meer over MS Korund en bekijk hier de animatie.

Zilver én Goud

MS Korund had al een mooie zilveren innovatie medaille gewonnen op EuroTier en deze gouden medaille is de kers op de taart. “Als je spreekt over dierenwelzijn, dan draagt het preventief bekappen en verzorgen van de koeien hier zeker aan bij. Vandaar dat wij de laatste jaren ook veel geïnvesteerd hebben in klauwverzorging en klauwgezondheid. We zijn dan ook erg trots op het behalen van deze mooi gouden Animal Welfare Award”, aldus Wilco de Crom.

Beloning van innovativiteit

MS Schippers is met deze erkenningen ervan overtuigd dat het investeren in nieuwe ontwikkelingen beloond wordt. Wilco de Crom beaamt dit: “Dagelijks bezoeken we professionele veehouders en stellen we telkens de vraag: hoe kunnen we ervoor zorgen dat veehouders nog beter of gemakkelijker hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. De ideeën die daar ontstaan worden bij onze afdeling R&D neergelegd. De MS Korund is een perfect voorbeeld van een praktische innovatie die tot stand is gekomen uit een samenwerking tussen een aantal veehouders, klauwverzorgers, een internationale softwareleverancier en MS Schippers. En daar zijn we trots op!”

MS Korund is live te zien op EuroTier!
Bezoek onze stand in Hal 11, stand B020

 

Comments are closed.