Deutsch

Met MS Schippers naar Canada, Hanneke van den Corput laat zien hoe mooi het was!

Een kijkje in het leven van een aantal concullega’s aan de andere kant van de oceaan in Canada. Ter promotie van de webshop van MS Schippers hebben acht veehouders uit Nederland, België en Duitsland een reis naar Alberta in Canada gewonnen. Veehoudster Hanneke van den Corput hield een uitgebreid reisverslag bij en dit is zeker de moeite om te lezen.

Zondag 6 mei – Calgary
Onze eerste volledige dag rondom Calgary, Canada. Veel runderen gezien, veel geleerd over de akkerbouw, lasso leren werpen, vele mooie uitzichten, heerlijk weer en zeer lekker gegeten! Geweldige dag!!

Maandag 7 mei – Lacombe
Weer een hele mooie dag gehad! Begonnen bij de Hutterites met een zeer uitgebreide rondleiding. Kolonies waarin niemand eigen bezittingen heeft, maar die wel geheel zelfvoorzienend en zeker niet arm zijn.
Na een rondleiding bij een John Deere dealer met uiteraard hele grote machines, kregen we een rondleiding op een kleine bierbrouwerij met zeer bijzondere biersoorten.
Wij vermaken ons prima…!!

Dinsdag 8 mei – Lacombe
De dag begon bij een graanopslagplaats in Lacombe. Interessant hoe het graan daar met de trein geladen en vervoerd wordt. Vervolgens via een tussenstop bij koffiezaak Tim Hortens naar het nieuwe kantoor van Schippers. We werden hartelijk ontvangen met een zeer goede burgerlunch en een gratis auto was demonstratie. Uiteraard met het top product van Schippers Canada: MS T&T Cleaner.
‘s Middags een bezoek gebracht bij een zeer modern melkveebedrijf met 900 koeien. Een investering van 20 miljoen. Indrukwekkend! Afgesloten met een heerlijk diner in het hotel onder het genot van wat geweldige verhalen over het ontstaan van de Schippers Firma.
Alweer een succesvolle dag!!

Woensdag 9 mei – Jasper National Park
Na een lange autorit van zo’n vier uur eindelijk aangekomen in Jasper National Park. Hier zijn we direct te paard de Rocky Mountains gaan verkennen. Maarliefst drie keer een zwarte beer tegengekomen. Wat hebben we al veel gezien! De dag gezellig samen afgesloten in ons skidorpje met veel, goed eten. Morgen wordt het duidelijk tijd voor een stevige wandeling.

Donderdag 10 mei – Banff
Op naar het beloofde, prachtige gebied bij Banff! Alleen al de route in onze ruige zwarte GMC wagens is al een belevenis! We werden getrakteerd op een paar tussenstops met watervallen. Prachtig! Tussen Jasper en Banff nog een ‘hoge’ wandeling gehad op de skywalk bij de gletsjers. Blijft toch wat beangstigend om zo hoog over glas te lopen, maar wat een prachtig uitzicht! Vervolgens op weg naar het prachtige Lake Louise.

Vrijdag 11 mei – Banff
Een wandeltocht van ruim 5,5 km door steile bergen en sneeuw! Het was zwaar, maar wat hebben we genoten van vele prachtige uitzichten. We begonnen bij een tussenstop bij een prachtig, honderd jaar oud(!) hotel. Extra bijzonder als je beseft dat hier pas zo’n 200 jaar leven is.
We vervolgden onze route naar de Johnston Canyon. Een route waarbij we meerdere prachtige plekken tegen zouden komen en op ieder moment zelf zouden kunnen beslissen om terug te keren. De route liep door de bergen en de langste route zou enkel heen 5,6 km zijn. Uiteindelijk hebben we met 5 man de top bereikt. Harry (78 jaar) zijn wil was vol overtuiging om naar het einde te lopen. De route was zwaar, heel steil en soms erg glad. Het uiteindelijk uitzicht op het eind van de route was alles meer dan waard!! Zo prachtig, zo puur natuur!
Na een lekkere tussenstop in Banff zijn we doorgereden naar de gondels, die ons naar een hoogste punt hebben gebracht. Opnieuw adembenemende uitzichten. Zelfs nog de kans gehad om daar met een Chipmunk op de foto te gaan. Na enige tijd te hebben gespendeerd in de zon boven op de berg, zijn we terug naar Banff gekeerd. Opnieuw genoten van een heerlijk avond diner!

Zondag 13 mei – Amsterdam
Allemaal weer veilig op Nederlandse bodem. Sommige zetten hun reis nog voort naar Duitsland en België. We hebben een onvergetelijke reis gehad! Schippers bedankt!! 

Comments are closed.