Deutsch

Familie Bos (Zevenhoven) heeft een zorgeloze transitieperiode

(meer informatie over de MS Optima)

Familie Bos runt een TMR bedrijf. Op zich beviel dit hen prima, ze zagen wel dat de koeien aan het begin van de lactatie toch wat tekort kwamen en in een moeilijke fase terechtkwamen.
De dierenarts heeft familie Bos bewust gemaakt van het ketoseprobleem. Ze zijn toen scherp naar de melkcontrole uitslagen gaan kijken, niet alleen voor ketose maar ook voor de opbouw van het eiwit binnen de groepen. Dit heeft hen doen besloten om alle koeien 14 dagen na het afkalven
te testen op ketose en de koeien die het nodig hadden handmatig te behandelen. Dit had een goed effect, maar ze realiseerden zich ook dat dit teveel werk en een behoorlijke lichamelijke belasting met zich mee zou brengen voor de toekomst. Ze waren dus op zoek naar oplossing en hebben deze gevonden tijdens de beurs in Gorinchem bij MS Schippers. Daar werd het MS Optima Concept gepresenteerd.
Eén van de belangrijkste motieven om het MS Optima Concept aan te schaffen was de tijdsbesparing die het Concept met zich meebrengt. Het MS Optima Concept ontzorgt van het begin tot het einde, vanaf een I&R melding na het afkalven tot en met dag 50 wanneer ze stoppen.

Mede dankzij het MS Optima Concept heeft de familie Bos hun uitgangspunt kunnen behouden. De eventuele tekorten die er waren worden met het Concept opgeheven.
De koeien starten vlotter op, ze hebben veel minder ketosegevallen, het eiwitgehalte is gestegen en ze zien betere vruchbaarheidsresultaten. Eigenlijk vinden ze het MS Optima Concept onmisbaar. Een goede start van de lactatie mag best wat kosten.

Het programma wat bij het MS Optima Concept hoort is overzichtelijk, duidelijk en eenvoudig. Je kunt inloggen via de website van MS Schippers en je hebt snel een overzicht van de bezoekerslijst en de supplementenverstrekking.

Wil je meer informatie over de Optima? Lees dan hier verder

bos_zevenhoven

Comments are closed.