Deutsch

Eurotier – wat kan je allemaal verwachten van Schippers?

stand-overview

Eurotier, een van de grootste agribeurzen van de wereld komt er weer aan. Wat gaan we dit jaar zien? Naar onze verwachting gaat digitalisering en automatisering een grote rol spelen dit jaar in Hannover. Grote bedrijven, maar wellicht ook kleinere start-ups die het ons allemaal makkelijker gaan maken. Automatisch voeren wellicht? Hoeveel mogelijkheden met een stappenteller zullen we tegenkomen? Na Eurotier zal de App Store voor je Iphone in ieder geval een stuk voller zijn. Is in de stal van morgen überhaupt nog menselijke hulp nodig? En natuurlijk de discussie rondom antibiotica, een onderwerp dat een prominente plek krijgt op de beurs. Preventie in plaats van achteraf genezen. En is een vaccin het ideale preventiemiddel of kunnen we nog eerder het probleem aanpakken? Allemaal vragen die op Eurotier beantwoord worden, als het goed is.

Staan hieronder interessante innovaties genoemd, maar kan je niet erbij zijn op Eurotier, neem dan vooral even contact op.

stand-1

 

Schippers op Eurotier

Er zijn honderden stands, maar waarom zou je nou juist naar Hal 16 – D10 (Varkens & Pluimvee) of naar Hal 11 – B 24 (Rundvee) komen?

Volgorde van dit bericht: 1 Varkenshouders 2 Pluimveehouders 3 Rundveehouders

Hou je van gezelligheid, dan kom je ’s avonds vanaf 18:00 naar onze stand en kan je een borrel meepakken ter ere van ons 50-jarig bestaan. Gewoon, gezellig met z’n allen een pintje pakken. Hier hoeven even geen zaken besproken te worden, maar het kan natuurlijk wel.

stand2

 

Voor varkenshouders

Dit jaar op Eurotier presenteren we een aantal gloednieuwe concepten. Voor zowel de grote als ook de kleine varkenshouder zitten er nuttige innovaties bij. Zo hebben we een Hy-Care stal in het klein nagebouwd op de stand en vertellen we je graag over de proeven die we gedaan hebben op het gebied van hygiëne. Wat blijkt? Ook zonder vaccins en antibiotica kan je je dieren gezond houden. Met goede hygiëne als basis is meer mogelijk dan veel mensen zich soms beseffen. We vertellen je er graag meer over.

Voor zeugenhouders hebben we een uitbreiding in het assortiment met de vernieuwde MS BIZA Nature. Een gloednieuwe biggenbehandelwagen, nieuw design, maar ook nieuwe functionaliteit. Na jarenlang onderzoek brengen we een middel op de markt waarmee we geen ijzerinjecties meer nodig hebben bij pasgeboren biggen. Dit kan vanaf nu vervangen worden door een pasta en ijzerverrijkte turf.

 

Veel bedrijven in Nederland maken al gebruik van de MS Greenline. Een apparaat waarmee je gemakkelijk kan wisselen tussen water, schuim en desinfectiemiddel door enkel een hendel over te halen. Daar hebben we nu een een nieuw model van uitgebracht met ruimte voor 4 kannen. Zo kan je nu ook bijvoorbeeld shampoo (Vaske-Dyr) en Truck&Tractor Cleaner meenemen op 1 wagen. Of je vervangt er twee en plaatst er een vat Madendood op.
stand3

 

Als laatste nieuwe innovatie brengen we de Pro Dozer mee naar Hannover. Dit is een volledig automatische afvulmachine bedoelt voor de grotere varkenshouders of KI-Stations. Een nieuw apparaat dat inmiddels met vlag en wimpel is geslaagd voor haar eerste tests in het veld. Volledig modulair gebouwd (alle onderdelen dus makkelijk vervangbaar), met een laser printen we direct op het zakje (geen fraude/onleesbaarheid meer) en met een capaciteit van 600 doses per uur ook sneller dan de meeste machines op de markt.

 

Voor pluimveehouders

Dat schoon drinkwater belangrijk is voor pluimvee is op zich niks nieuws. De meeste pluimveehouders zijn al op verschillende manieren bezig om de belangrijkste voedingsstof van dieren te optimaliseren. Naast het schoon houden van drinkwater hebben we iets nieuws ontwikkeld; MS Flexfeed. Een lijn additieven die aan het water toegevoegd kunnen worden gedurende verschillende momenten in de ronde om betere resultaten te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan sterkere botten of een stevigere schaal.

Een van onze innovaties waar we het trotst op zijn binnen onze pluimveedivisie is de realisering van Broiler Care. Dit is een Hy-Care stal voor vleeskuikens. Hier kunnen ze opgroeien in een zeer hygiënische omgeving waardoor ze minder energie hoeven te besteden aan ziektebestrijding en meer kunnen inzetten op presteren. Wat zie je? Minder antibiotica, verhoogde voederconversie en betere economische resultaten.

 

Voor het goed schoonmaken en desinfecteren van een pluimveestal zijn verschillende oplossingen op de markt. Echter staat de ontwikkeling van deze gespecialiseerde apparaten niet stil. Wil je bijvoorbeeld snel een complete vleeskuikenstal desinfecteren? Dan kan je vanaf nu de MS Tornades gebruiken. Een vernieuwd model, gemakkelijk aan te koppelen en in enkele minuten is de hele stal gedesinfecteerd. Sneller dan dit, met een zelfde resultaat, ga je niet vinden.

 

Desinfectie is niet alleen bij vleeskuikens van het grootste belang. We zien ook nog veel ruimtes waar eieren opgeslagen worden, gedesinfecteerd worden met formaline. Een zeer krachtig middel dat tevens gemakkelijk is in te zetten, maar het is bijzonder schadelijk voor mens en milieu. Hier hebben we een alternatief voor op de markt gebracht; MS Hatchfog Ultra. Een machine die een oplossing van water en desinfectiemiddel door middel van ultrasone verneveling (de kleinste in z’n soort) door de ruimte verspreid. Hierdoor heb je niet alleen perfect schone eieren, ze blijven ook droog en het is binnen een half uur gedaan. Daarbij gebruiken we een desinfectiemiddel die niet schadelijk is.

ms-hatchfog-kopie

 

Voor rundveehouders

stand-rundvee-2

Voor rundveehouders hebben we een hele aparte stand ingericht. Hier showen we nieuwste innovaties op het gebied van klauwverzorging door een aantal nieuwe boxen. Daarnaast hebben we de MS Opticare ontwikkeld. Deze is speciaal ontwikkeld om ketoseproblemen tegen te gaan tijdens de transitieperiode en tevens daarin de veehouder volledig te ontzorgen. Koeien worden herkend door het apparaat en krijgen de exact juiste dosering van MS Keto Protect. Een middel dat helpt bij de aanpak van ketose, maar ze ook ontzettend lekker vinden. Naast Keto Protect gaan de koeien ook nog over een desinfectiemat om de klauwen te verzorgen en krijgen ze aanvullend voeder in de vorm van levende gisten.

 

 

 

 

Comments are closed.