Deutsch

Doe-het-zelf-oplossingen tegen vliegen die wel leuk zijn, maar niet werken

Ken je dat, het is mooi weer, de zon schijnt en het is lekker warm; echt barbecueweer! Je haalt de gasfles of een zak houtskool uit de schuur en in de keuken wordt extra veel vlees, salade en brood gemaakt. Alles staat klaar voor een avondje buiten eten en genieten van het weer. Maar zodra het eerste stukje sate op je bord ligt, komen ook de eerste vliegen tevoorschijn om mee te eten. Niet alleen super irritant, maar ook nog eens onhygiënisch.

Gelukkig zijn er op Google allemaal oplossingen te vinden hoe je die vliegenplaag makkelijk kan bestrijden met van die handige, simpel zelf te maken oplossingen. Sommige werken, sommige niet. Hieronder de “doe-het-zelf-oplossingen tegen vliegen die wel leuk zijn, maar niet werken”


 

8af76b4fc7cfa1c84c926790a153d800Water met koperen muntjes op tafel

Klassiek voorbeeld van “grootmoederstips”. Vliegen hebben geen hekel aan water of aan de geur/kleur van koper. Naast dat het vrij vreemd eruit ziet om een glas met water en geld op tafel te hebben, heeft het geen enkele nut om vliegen op afstand te houden. Leuk geprobeerd!

 


 

33a9395e2540c709bd43dfffa0d0cb1fKapje over je drinken

Je ziet het ook vaak op het terras; een flesje of glas drinken met een deksel en een rietje erdoor. Niet alleen kan je nu nauwelijks meer normaal drinken, je kan je glas alleen binnen bijvullen en de vliegen blijven op je eten zitten. Je laat de vliegen als het ware winnen!

 


Geurig water op tafel452f7c3e031b5fb46bda1b82de397a6c

Ze verkopen het zelfs overal, een glas water met allerlei kruiden erin met het idee dat je daarmee vliegen afschrikt. Je hoort basilicum, kruidnagel en citroen voorbij komen. Niemand weet waarom het werkt, en dat doet het ook niet. Het is de kracht van marketing. Bij iedere vlieg die je nog ziet denk je, ach 1, zonder m’n potje water waren het er vast 5. Het ziet er overigens wel leuk uit, toegegeven!

 


F1CJDAQFX556Y8X.MEDIUMWater ophangen in een zakje

Je ziet het echt op iedere website terugkomen; hang een zakje water op je terras of bij de deur en de vliegen blijven gegarandeerd weg. Het zou te maken hebben met weerkaatsend licht en het oog van de vlieg die het irritant vindt. Echter, je zit aan een tafel vol met eten, iets dat wint van weerkaatsend licht. Je zal dus of een ware muur moeten optrekken van waterzakjes of iets anders moeten verzinnen. Daarbij, ze zijn er nog, alleen niet op je tafel.


Spuit vodka op je tafeld908229547b1aab44338c07db12ebc8a

Hier hadden we nog nooit van gehoord, maar vonden hem erg grappig. Spuit je hele hebben en houden onder met vodka en geen vlieg die meer erop gaat zitten. Dit zou dan ook gelden voor je eten. Ondanks dat het effect op jou en je gasten erg leuk kan zijn, ga je er geen vlieg minder van krijgen. En echt bij de wortels heb je het probleem niet aangepakt he?

 

 


 

Wat werkt dan wel tegen vliegen?

Hier hebben we bij Schippers veel tijd en moeite ingestoken en hebben een reeks mooie oplossingen gevonden. 100% vliegenvrij! Meer informatie vind je hier

Comments are closed.