Deutsch

Desinfectiemiddel maakt korte metten met Afrikaanse Varkenspest

MS Megades Novo van MS Schippers komt positief door onafhankelijke tests voor de bestrijding van Afrikaanse Varkenspest (AVP). De varkenshouderij heeft daarmee een belangrijk wapen in de strijd tegen de ziekte die op meerdere plaatsen in wereld veel schade aanricht.

De snelle verspreiding van het AVP-virus noopt de mondiale varkenssector maatregelen te nemen om het virus in te dammen. Er zijn een aantal methoden bekend waarbij hygiëne van mensen, dieren en materialen een belangrijke rol speelt. Een goede reiniging en ontsmetting zijn daarbij cruciaal. Veel desinfectiemiddelen bleken tot nu toe echter weinig effectief tegen ASF.

MS Schippers heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in kennis en toepassing van desinfectie tegen het AVP-virus. Dat resulteert in een zeer effectief middel: MS Megades Novo. Het is het enige middel in de markt dat dit doet zonder materialen aan te tasten, zoals de lak van vrachtwagens.

Volledige afdoding

MS Megades Novo is een schuimend, krachtig ontsmettingsmiddel en toegelaten voor de bestrijding van bacteriën, gisten en virussen in verblijfsplaatsen en transportmiddelen. Het heeft een aantal bestanddelen die afkomstig zijn uit de medische wereld en humane voedingsindustrie.

Voor de werking is het middel onderzocht door twee onafhankelijke instituten. Al langer is bekend dat het middel een volledige afdoding geeft van bacteriën en virussen bij een dosering van 0,75% en inwerktijd van 5 minuten. Recentelijk is door The Pirbright Institute in het Verenigd Koninkrijk de effectiviteit tegen het AVP-virus getest. Daaruit blijkt dat het middel bij een dosering van 0,25% meer dan 99% afdoding geeft tegen dit virus, ook bij 4 graden Celcius en 5 minuten inwerktijd.

Praktijkomstandigheden

Uit deze resultaten blijkt MS Megades Novo bewezen inzetbaar bij de bestrijding van de gevreesde varkensziekte. Belangrijk: de test was onder praktijkomstandigheden met een concentratie, temperatuur en contacttijd die veehouders ook hanteren. In de wereld van het desinfectieonderzoek is dat lang niet altijd het geval; er zijn tests bekend met wel 24 uur inwerktijd.

Varkens-, pluimvee- en rundveehouders gebruiken het product op hun eigen bedrijf vooral voor het verbeteren van de biosecurity en gezondheidsstatus. Het middel is breed inzetbaar en veilig voor materialen, ondanks de sterk desinfecterende werking. Vanzelfsprekend past het perfect bij het HyCare-systeem van MS Schippers.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie