Deutsch

Boerenrock in Drouwenermond krijgt eigen Kalverstraat

Presentatie Boerenrock (1)

Drouwenermond krijgt tijdens de tiende editie van het Boerenrock-festival haar eigen Kalverstraat. Festivalbezoekers krijgen de kans om te overnachten in zogenaamde kalverhutten van agrarisch leverancier MS Schippers. De kampeerstraat met 151 hutten wordt met 750 meter net wat langer dan de echte Kalverstraat in Amsterdam. 

Wethouder Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn onthulde de jubileumplannen van Boerenrock op 22 juni. Hij deed dit samen met de festivalorganisatie en MS Schippers, die samen met het initiatief kwamen. De hutten dienen normaal gesproken als onderkomen voor kalfjes, maar doen tijdens Boerenrock eenmalig dienst als onderdeel van de camping.

DSC_0206Aantrekkingskracht
Organisatie, gemeente, sponsoren en samenwerkingspartners zetten alles op alles voor een gedenkwaardig jubileum. Wethouder Buijtelaar is trots: “Boerenrock trekt bezoekers van ver buiten de regio en verloopt over het algemeen ook nog eens zonder noemenswaardige incidenten. Bovendien zit er nog altijd groei in, en daar gaat de organisatie op een heel goede manier mee om”.

Festival
Het Boerenrock-festival is in 10 jaar tijd gegroeid van 1.000 naar 22.000 bezoekers. Voor de jubileumeditie van 18 tot en met 21 augustus zijn 20 bands geboekt. Daarnaast beschikt het festival over een kermis en hebben zich al 350 motorcrossers aangemeld voor de verschillende raceklassen. De kaartverkoop is inmiddels gestart, meer informatie is te vinden op www.boerenrockfestival.nl

Presentatie Boerenrock (3) Presentatie Boerenrock (2)

Comments are closed.