Deutsch

Bespaar duizenden euro’s!

Let op correcte registraties en de juiste prijs bij drinkwaterbehandeling

We willen allemaal het beste voor onze dieren, daar hoort schoon drinkwater bij. Hier zijn tal van oplossingen voor, maar in de meeste gevallen zie je een verschil in ‘stand-reiniging’ of een ‘continu-reiniging’. Vanuit MS Schippers adviseren we altijd om voor continu te kiezen, dan weet je zeker dat je altijd schoon water hebt, ook aan het eind van de ronde.

Chloor

Ook bij continu-reiniging heb je verschillende opties, waarvan de goedkoopste “Natriumhypochloriet” is. Een eenvoudig product dat je kan bijmengen door het water. Het tast de smakelijkheid van het water aan en beïnvloedt het drinkgedrag van je dieren. Niet de beste keus in onze ogen, maar het is wel goedkoop. Een vergelijkbare oplossing is zoutelektrolyse.

Zoutelektrolyse?
Op de markt zijn meerdere apparaten die werken volgens het principe van zogenoemde “zoutelektrolyse”. Met deze methode wordt uit een pekeloplossing (zout + water), met behulp van stroom (potentiaalverschil) een oplossing geproduceerd die 150 mg/l Natriumhypochloriet (=chloor) bevat. Je kan stellen dat je met zoutelektrolyse hetzelfde doet als met chloor. Je hoeft slechts eenmalig te investeren en daarna alleen zo nu en dan het zout bij te vullen. De investering is echter zó hoog, dat je pas na ruim honderd jaar begint te verdienen t.o.v. Chloor.

Chloordioxide

Een ander product op de markt is chloordioxide. Bij MS Schippers verkocht als Di-O-Clean en tegelijk een wereldwijd geregistreerd product voor de behandeling van drinkwater. Niet alleen maakt het het water schoon, ook pakt het direct de waterleidingen aan, zonder beïnvloeding van smaak of drinkgedrag. Het is iets duurder dan Chloor, maar dat wordt meer dan goedgemaakt met de verbeterde technische prestaties van je dieren. Let op; met zoutelektrolyse duurt het ongeveer 50 jaar voordat je begint te verdienen t.o.v. Chloordioxide.

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende middelen?

Samenvatting
Uit bovenstaande blijkt dat zoutelektrolyse van Watter een niet-geregistreerde methode is wat tot wel 50x duurder is dan wel geregistreerde producten

 

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak met een specialist: Tel. +31(0)497 339 787 | www.schippers.nl

No comments yet.

Geef een reactie