Deutsch

8 dingen die je nog niet wist over vliegen

De “gewone vlieg” of “common house fly” zoals ze hem aan de andere kant van het kanaal noemen is een bekend en veelvoorkomend probleem op de boerderij. We hebben er allemaal last van, terwijl het kleine beestje eigenlijk vrij eenvoudig te bestrijden is. En niet alleen met een vliegenmepper!

Wist je bijvoorbeeld dat:

pastedImage01. Een volwassen vlieg ruim 1000 eitjes kan leggen in vier weken? Een paar vliegen kunnen daarom binnen enkele generaties uitgroeien tot miljoenen exemplaren! Genoeg reden dus om hard aan te pakken


2. Huisvliegen behoren tot orde van tweevleugeligen; naast de huisvlieg bestaan er nog zo’n 250.000 soorten die hiertoe behoren, waaronder zelfs vliegen die giftig zijn.


3. Vliegen al sinds mensenheugenis overlast veroorzaken; in de bijbel wordt al gesproken over de ‘4e plaag die Egypte teisterde’ -> een vliegenplaag.


Naamloos9

4. Vliegen maar liefst 100 verschillende ziektes bij zich kunnen dragen? De meeste hiervan zijn ook op mensen overdraagbaar, zoals Tyfus, Cholera, Salmonella, Tubercolose en E.Coli.

 

 


pyramide

5. Zichtbare vliegen slechts 15% van de complete vliegenpopulatie in je stal vormen? De overige 85% zijn op dat moment in ontwikkeling als eitje, larve of pop.

 

 

 


6. Vliegen hun voedsel eerst “proeven” met hun poten? Pas als dit positief is gebruiken ze hun mond. Door speeksel vrij te laten komen wordt het voedsel vervolgens vloeibaar gemaakt en kunnen ze het opzuigen!


azafly_roller7. De zintuigen van een vlieg 10 miljoen keer meer gevoelig zijn voor suiker dan de menselijke tong. En dat daarom bestrijdingsmiddelen altijd een bepaald gehalte aan suiker bevatten?

 

 


8. de ontwikkeling van een vlieg sterk afhankelijk is van temperatuur? Bij een omgevingstemperatuur van 25 graden ontwikkelt een eitje zich in één week tot volwassen vlieg!

 

Wil je nou meer weten over vliegen en vliegenbestrijding? Kijk dan eens op onze site en alle oplossingen die we bieden om effectief van je vliegenplaag af te komen.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Test je kennis: wat weet jij van vliegen? - maart 30, 2016

    […] voor meer informatie anders eens op onze site of bij onze artikelen over […]